Begravningsbyrå i Tyresö

Pius begravningsbyrå är en del av Fondkistan. På vårt kontor i Tyresö tar vi emot kunder från flera delar av söderort.

Vi har varit verksamma sedan 2001, och har lång erfarenhet av begravningar i Tyresö. Vårt fokus är att erbjuda ett värdigt avsked till en rimlig kostnad. Vi kan tillgodose alla önskemål kring begravningen, oavsett den avlidnes eller de anhörigas trosuppfattning.

Vi arbetar professionellt, med omtanke och engagemang för våra kunder och kan hjälpa er med allt som rör begravningen. Vi kan även göra hembesök om det passar er bättre.

Under menyn ”Våra tjänster” kan du ser mer om vad vi erbjuder eller klicka här för att se våra priser.

Begravning Tyresö

Vi hjälper er att ordna med

  • kistbegravning
  • urnbegravning
  • gravsättning i minneslund
  • gravsättning där askan sprids på en speciell plats (efter tillstånd från Länsstyrelsen)
  • borgerlig eller religiös begravning efter era önskemål
  • bouppteckning
  • gravstenar

Se mer om våra tjänster under fliken Våra tjänster

Vi kan anpassa begravningen efter olika religiösa sedvänjor eller hålla en borgerlig begravning.

En kyrklig begravning hålls i en kyrka eller kapell och förrättas av en präst. I Tyresö finns tre församlingskyrkor, Tyresö kyrka, Bollmoradalens kyrka och Trollbäckens kyrka. Utöver det finns även Bollmora kapell där både kyrkliga och borgerliga begravningar arrangeras. En borgerlig begravning kan förrättas av en begravningsofficiant eller av en anhörig. 

En borgerlig begravning kan hållas i ett kapell, i en hyrd lokal, eller någon annanstans. I Tyresö finns Bollmora kapell och Tyresö församlingshem (vid Tyresö kyrka) men man kan också vara i Storkällans kapell eller något av kapellen på Skogskyrkogården. Det finns stora möjligheter att utforma en borgerlig begravning till en personlig ceremoni. Den kan exempelvis hållas i hemmet. Finns det någon plats i Tyresö som den avlidne hade en särskild relation till?

Vi har ett fast grundpris på 11.900 kronor. Till detta grundpris tillkommer avgiften för transporten från sjukhuset till kyrkan eller kapellet. Denna avgift varierar, beroende på hur långt avstånd det rör sig om.  Se prisexempel

Du hittar vårt kontor i Tyresö  på Bollmora Gårdsväg 8, i samma hus som Friskis & Svettis. Du kan parkera två timmar gratis i parkeringshuset utanför kontoret.

Vi har ett samarbete med floristfirmorna Tyresö Blomsterhandel och med Blomstrande Ting i Segeltorp. Dessa firmor gör de blomsterarrangemang du beställer genom oss. Beställer du blommor till en begravning i Tyresö rekommenderar vi att du väljer Tyresö Blomsterhandel. 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.